2008/09/20

Harbour Club

Scheveningen heeft een kleine jachthaven, waarvoor de Gemeente grootse plannen heeft. In bouwputten staan nieuwe huizen en hotels al in de steigers, in raadsvergaderingen strijdt men voor de vorm nog met omwonenden over sloop en hoogbouw, maar natuurlijk worden alle plannen vanwege het economisch belang zoals vanouds gewoon doorgedrukt. Vooruitlopend op het internationale publiek dat in komende jaren wordt verwacht, schieten links en rechts nieuwe restaurants uit de grond. Dat is een lichtpunt tussen de bouwgruiswolken.

Onze favoriet was onmiddelijk The Harbour Club, die deze zomer geopend werd. Het terras en de verwarmde veranda met uitzicht op de bootjes zijn ingericht in de Amerikaanse stijl, die in Nederland onder meer door Maison Riviera populair is geworden. Binnen zijn echter glitzy oesterbars, intieme leren booths en een sushicounter ingericht. Er is 's avonds plaats voor 400 man feestende beau-monde, maar overdag is het heerlijk rustig lunchen aan het water.
De grote en kleine kaart bestaan uiteraard hoofdzakelijk uit visgerechten. De heerlijke lunchgerechten zijn gelijk aan de starters, waarbij kleine breekbroodjes met pittig makreelsmeersel worden geserveerd. Echte allure hebben de gigantische opgemaakte torens met fruits-de-mer op ijs, waarvan wij vooral heren in strakke zwarte pakken zagen snoepen. De avondkaart hebben we nog niet uitgeprobeerd, maar wel ingekeken. Daarop zagen we onder meer de Amerikaanse surf-n-turf in Den Haag arriveren.
Prettig is overigens dat de bediening zeer correct is. Als men dit ook na het openingsseizoen nog weet te handhaven, zullen de internationale blondines, sportautobezitters en zakenheren wel (blijven) komen. Zakendames hebben we, op onszelf na, echter nog niet gezien...

Geen opmerkingen: