2008/10/12

Treurdicht om M & S

De stichting van onze 'London Office' is weliswaar nog niet in zicht, maar gelukkig zijn er in Den Haag ook mogelijkheden om je op Britse bodem te wanen: vier BBC-netten op de kabel, de Radio Times en UK Vogue bij Bruna in het schap... en - voorheen - warenhuis Marks & Spencers in de Spuistraat. Maar helaas is M&S alweer enkele jaren geleden gesloten. Nog regelmatig ziet men verdwaasd kijkende ex-pats wenen op de plek, waar nu slanke-maatjes-modeketen Zara gevestigd is, omdat de food-afdeling van M&S zo gemist wordt.
Dit verlies is inmiddels enigszins goedgemaakt door de vestiging van twee kleinere Engelse supermarkten. Op de Frederik Hendriklaan is Thomas Green te vinden, en in de Piet Heinstraat is kort geleden Kelly’s geopend. Beide bieden een uitgebreid assortiment van Britse producten aan, varierend van 'apple & sage saucages' tot verschillende cheddar kazen, van Cadbury’s chocolade tot Woodpecker cider, maar ook blikjes 'mushy peas', 'yorkshire pudding' in de diepvries, en natuurlijk vergebakken 'scones' met 'clotted cream'. Wij zweren bij Pimm's en, zeker nu de wind wat kouder wordt, bij Winter Pimm's. Probeer deze eens gemixt in Ginger Ale of (als een grog) in warm gemaakte appelsap. Wie iets mist in het assortiment kan daarom vragen, zo heeft Kelly's mede op ons verzoek de 'elderflower pressé' van Bottlegreen laten toegevoegd, een heerlijk frisse drank van vlierbloesems, dat in elk Engels museumrestaurant te vinden is.

Wie in het kader van die ellendige verkiezingen liever in Amerikaanse sferen verkeert, kan terecht bij in het American Book Centre of webwinkel American Goodies. Het aanbod is beperkt, zeker ook in voedingswaarde, maar toch leuk om de bekende merken uit tv-series, zoals Poptarts en Beef Jerky eens uit te proberen. Onze aanrader zijn Hot Tamales, hete kaneelsnoepjes. Verder is dit voor Europa zo'n beetje de enige importeur van Zatarins, een merk kruiden en rijstmixen voor Gumbo en andere traditionele gerechten uit de New Orleans en Creole keuken.

Geen opmerkingen: