2011/07/08

Reistips voor Parijs


Foto: www.museedelamagie.com
K&WH geven de voorkeur aan stedentrips boven strandbakken. Parijs blijft één van onze favoriete bestemmingen, maar deze zomer zit een reisje er helaas niet in. Voor de gelukkigen die wel op het punt staan naar Parijs te vertrekken, hier enkele tips:

- Het gezelligste brunch- en lunchplekje: Le Loir dans la Théière, 3 Rue des Rosiers (Marais). Deze salon de thé zit al eeuwig, lijkt het, op dit plekje. Het interieur is een rommelig, bohemien mengelmoesje dat uitnodigt om lang te blijven hangen. Op de kaart vooral heerlijke tartes salées (hartig) en tartes sucrées (zoet), vers op locatie gebakken en geserveerd in gróte punten. Memorabel zijn de tarte tatin met rozemarijn en de tarte aux citron met een spectaculaire meringue-berg (zie foto's van bezoekers op Flickr). Geen eigen website.
 
- Het leukste, onbekende museum: Le Musée de la Magie. Een bont ingericht museum in keldergewelven over de geschiedenis van goochelen, illusie en trucage. In de expositie zijn automata, parafernalia van spiritisten, affiches, kostuums en rekwisieten opgenomen. Regelmatig worden optredens voor de kleintjes gegeven, zodat de ouders ongestoord rond kunnen dwalen.

Foto: Wikipedia.
- Het fijne delicates-senstraatje: Rue des Martyrs. Op deze steile weg richting Montmartre kun je likkebaardend langs de vele bakkers, slagers en andere culinaire winkels struinen en inkopen doen voor een (luxe) picnic. Niet de mooiste straat om te zien, maar wel een prima aanbod.

Geen opmerkingen: